
Ingredienser 4 pers: 400 g fiskfärs (Lax och Kolja). 3 dl grädde (40%). 1 ägg. 1 krm Epice Riche (Kryddblandning bestående av 1 del mald muskot, 2 delar mald vitpeppar, 1 del kryddpeppar, 1 del mald kryddnejlika). Går även bra med ”brödkryddor”. 15 g salt. Ströbröd att panera i. 450 g potatis. 0,5 dl grädde. 0,5 dl mjölk. 30 g smör. 1 msk citronsaft. Salt & Svartpeppar. 3 dl Frysta gröna ärtor. 10 cm purjolök. 1 msk smör. 1 msk citronjuice. 1 dl smör.
Mixa fiskfärsen med saltet och kryddblandningen. Mixa i ägget och strila sedan i grädden ner i mixen medans du mixar. Låt färsen vila en kvart medans du gör resten av maträtten.
Koka potatisen mjuk. Koka upp grädden, mjölken och smöret. Pressa potatisen i en kastrull och slå på vätskan till en bra konsistens. Salta och peppra och smaka av med citronjuice.
Forma färsen runda och panera dem i ströbröd. Stek i olja och smör tills gyllenbruna. Vid 50 grader i innertemperatur är Wallenbergarna klara.
Tina ärtorna och strimla purjolöken tunt. Fräs purjolöken utan färg i en klick smör. Tillsätt ärtorna och fräs dem bara tills de blir varma. Smaka av med citron, salt och peppar.
Bryn smöret tills smöret är gyllenbrunt och får en nötig doft.
Servera med dill och en klyfta citron.