Vinga Deli
  • Inspiration
  • Om oss

Havets Wallenbergare med potatispure och ärtor. 

12 november, 2012

Vinga-Deli-recept-havets-wallenbergare

Ingredienser 4 pers: 400 g fiskfärs (Lax och Kolja). 3 dl grädde (40%). 1 ägg. 1 krm Epice Riche (Kryddblandning bestående av 1 del mald muskot, 2 delar mald vitpeppar, 1 del kryddpeppar, 1 del mald kryddnejlika). Går även bra med ”brödkryddor”. 15 g salt. Ströbröd att panera i. 450 g potatis. 0,5 dl grädde. 0,5 dl mjölk. 30 g smör. 1 msk citronsaft. Salt & Svartpeppar. 3 dl Frysta gröna ärtor. 10 cm purjolök. 1 msk smör. 1 msk citronjuice. 1 dl smör.

Mixa fiskfärsen med saltet och kryddblandningen. Mixa i ägget och strila sedan i grädden ner i mixen medans du mixar. Låt färsen vila en kvart medans du gör resten av maträtten.

Koka potatisen mjuk. Koka upp grädden, mjölken och smöret. Pressa potatisen i en kastrull och slå på vätskan till en bra konsistens. Salta och peppra och smaka av med citronjuice.

Forma färsen runda och panera dem i ströbröd. Stek i olja och smör tills gyllenbruna. Vid 50 grader i innertemperatur är Wallenbergarna klara.

Tina ärtorna och strimla purjolöken tunt. Fräs purjolöken utan färg i en klick smör. Tillsätt ärtorna och fräs dem bara tills de blir varma. Smaka av med citron, salt och peppar.

Bryn smöret tills smöret är gyllenbrunt och får en nötig doft.

Servera med dill och en klyfta citron.

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Filed Under: inspiration, koljafilé, laxfilé, recept

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli. Vi vill inspirera dig till att hitta nya idéer hur du tillagar din fisk. Dessutom vill vi informera dig om fisken och skaldjuren; var de kommer från och hur dess resa ser ut från havet till tallriken.

Social Medier

  • 
  • 
  • 

Nyhetsbrev

Kategorier

  • bergtungafilé
  • blåmusslor
  • blekafilé
  • ceviche
  • fjärsingfilé
  • forellrom
  • gösfilé
  • hälleflundrafilé
  • havsabborre
  • havskatt
  • havskräftor
  • inspiration
  • kallrökt lax
  • koljafilé
  • kummelfilé
  • långarygg
  • laxfilé
  • laxrom
  • makrillfilé
  • marulkfilé
  • Okategoriserade
  • ostron
  • piggvarsfilé
  • pilgrimsmussla
  • pilgrimsmusslor
  • räkor
  • recept
  • regnbågsöring
  • rödingfilé
  • rödspättafilé
  • rödtungafilé
  • salmalax
  • seabassfilé
  • sejrygg
  • slätvarsfilé
  • strömmingsfiléer
  • torskfilé
  • torskrygg
  • uerfilé
  • varmrökt lax
  • vongole musslor

Senaste inläggen

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

Sök

Instagram Feed

Instagram has returned invalid data.

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli.

NYHETSBREV

Sociala medier

  • 
  • 
  • 

Senaste inlägg

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

© 2015 Vinga Deli/Vingablick AB