Stekt torskrygg med blåmusslor
Torskrygg 800g: Stek torsken med skinnsidan i olja på medelhög temperatur i 3-4 min, vänd fisken och stek ytterligare i 2-3 min eller tills innertemperaturen är 45°.
Potatispuré: 500 g kokt potatis, 0.5 dl standardmjölk, 0.5 dl vispgrädde, 15 g smör, riven muskot , salt och peppar.
Mixa potatisen i en hushållsmaskin eller liknande till slät puré.
Tomatvinaigrette med musslor och persilja: 3 stora tomater, 1 vitlök, 20 st blåmusslor, 1 näve bladpersilja, 2 msk vitvins vinäger, 2 msk olja, 1msk citronsaft, salt och peppar.
Mixa tomater och vitlök till slät vätska och häll av den i en fin sil till en lagom kastrull.
Slå i vinägern, oljan och citronsaften och smaka av, reducera på medeltemperatur några minuter. Precis innan servering höj temperaturen och lägg i musslorna och persiljan, musslorna är klara när de öppnat sig, tar bara någon minut.
Servering: Börja med en klick av purén, lägg på fisken och slå över tomaten och musslorna, garnera med lite persilja.