
Ingredienser 4 personer: 500g piggvarsfilé, 1 halv gurka
Risotto: 1 msk olja, 1 msk smör, 1 stor eller 2 små schalottenlökar, 4 dl risottoris, 2 dl vittvin, 8 dl grönsaksbuljong, 1 dl riven parmesan, 200g färsk svamp, 1 knippe fint hackad gräslök
Fräs lök, vitlök och ris i olja och smör krydda med salt och peppar
Tillsätt vinet, rör om och koka upp.
Koka risotton på medeltemperatur, tillsätt buljong efter hand och rör ofta, se till att risotton har vätska hela tiden. Fräs svampen i smör och vänd i svampen
Innan servering smaka av med parmesan, salt, peppar och eventuellt en klick smör.
Risotton tjocknar av osten och smöret men skall vara likt lös risgrynsgröt, tillsätt ev mer buljong.
Skala en halv gurka och dela den på mitten. Kärna ur och skär ca en halv cm tjocka båtar.
Stek i lite smör och krydda med lite salt
Portionera fisken i lagom bitar och stek i olja och smör 2-3 minuter på varje sida, krydda med lite salt och en skvätt citronsaft.
Lägg en klick av risotton i botten, lägg fisken på och strö på lite av den stekta gurkan. Skopa upp lite av smöret och oljan i pannan och häll över fisken.