Vinga Deli
  • Inspiration
  • Om oss

Piggvar med svamprisotto.

14 december, 2013

vinga-deli-recept-stekt-piggvar

Ingredienser 4 personer: 500g piggvarsfilé, 1 halv gurka

Risotto: 1 msk olja, 1 msk smör, 1 stor eller 2 små schalottenlökar, 4 dl risottoris, 2 dl vittvin, 8 dl grönsaksbuljong, 1 dl riven parmesan, 200g färsk svamp, 1 knippe fint hackad gräslök

Fräs lök, vitlök och ris i olja och smör krydda med salt och peppar

Tillsätt vinet, rör om och koka upp.

Koka risotton på medeltemperatur, tillsätt buljong efter hand och rör ofta, se till att risotton har vätska hela tiden. Fräs svampen i smör och vänd i svampen

Innan servering smaka av med parmesan, salt, peppar och eventuellt en klick smör.

Risotton tjocknar av osten och smöret men skall vara likt lös risgrynsgröt, tillsätt ev mer buljong.

Skala en halv gurka och dela den på mitten. Kärna ur och skär ca en halv cm tjocka båtar.

Stek i lite smör och krydda med lite salt

Portionera fisken i lagom bitar och stek i olja och smör 2-3 minuter på varje sida, krydda med lite salt och en skvätt citronsaft.

Lägg en klick av risotton i botten, lägg fisken på och strö på lite av den stekta gurkan. Skopa upp lite av smöret och oljan i pannan och häll över fisken.

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Filed Under: inspiration, piggvarsfilé, recept

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli. Vi vill inspirera dig till att hitta nya idéer hur du tillagar din fisk. Dessutom vill vi informera dig om fisken och skaldjuren; var de kommer från och hur dess resa ser ut från havet till tallriken.

Social Medier

  • 
  • 
  • 

Nyhetsbrev

Kategorier

  • bergtungafilé
  • blåmusslor
  • blekafilé
  • ceviche
  • fjärsingfilé
  • forellrom
  • gösfilé
  • hälleflundrafilé
  • havsabborre
  • havskatt
  • havskräftor
  • inspiration
  • kallrökt lax
  • koljafilé
  • kummelfilé
  • långarygg
  • laxfilé
  • laxrom
  • makrillfilé
  • marulkfilé
  • Okategoriserade
  • ostron
  • piggvarsfilé
  • pilgrimsmussla
  • pilgrimsmusslor
  • räkor
  • recept
  • regnbågsöring
  • rödingfilé
  • rödspättafilé
  • rödtungafilé
  • salmalax
  • seabassfilé
  • sejrygg
  • slätvarsfilé
  • strömmingsfiléer
  • torskfilé
  • torskrygg
  • uerfilé
  • varmrökt lax
  • vongole musslor

Senaste inläggen

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

Sök

Instagram Feed

Instagram has returned invalid data.

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli.

NYHETSBREV

Sociala medier

  • 
  • 
  • 

Senaste inlägg

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

© 2015 Vinga Deli/Vingablick AB