
Ingredienser 4 pers: Pilgrimsmusslor, 4 st. Musselbuljong, 4 dl. Grädde, 2 dl. Standardmjölk, 0,5 dl. Fänkål, 1 st. Rödlök, 1 st. Smör, 2 msk. Olivolja, 2 msk. Citron, 1 msk. Dillkvistar. Salt. Svartpeppar.
Öppna musslorna och pilla bort muskeln på musselköttet, lägg på papper. Pilla rent romsäcken och lägg i kallt vatten. Skölj musselskalet. Plocka av fänkålsdillen och skiva fänkålen och rödlöken tunt och lägg i isvatten. Stek musslan och romsäcken i olja i en riktigt het panna. Avslut med en klick smör och citronsaft. Marinera fänkålen och rödlöken i citronjuice, olivolja och salt och peppar. Koka upp musselbuljongen med grädden och smaka av. Lägg upp den marinerade fänkålen och rödlöken i botten på musselskalet tillsammans med musslan och romsäcken. Koka upp musselsåsen och häll i den kalla mjölken. Mixa till ett skum med hjälp av stavmixern. Lägg upp och garnera med dillkvistar och fänkålsdillen.