Vinga Deli
  • Inspiration
  • Om oss

Pilgrimsmusslor med fänkål, dill och musselbuljong. 

7 juni, 2012

Vinga-Deli-Recept-Stekta-Pilgrimmsmusslor

Ingredienser 4 pers: Pilgrimsmusslor, 4 st. Musselbuljong, 4 dl. Grädde, 2 dl. Standardmjölk, 0,5 dl. Fänkål, 1 st. Rödlök, 1 st. Smör, 2 msk. Olivolja, 2 msk. Citron, 1 msk. Dillkvistar. Salt. Svartpeppar.

Öppna musslorna och pilla bort muskeln på musselköttet, lägg på papper. Pilla rent romsäcken och lägg i kallt vatten. Skölj musselskalet. Plocka av fänkålsdillen och skiva fänkålen och rödlöken tunt och lägg i isvatten. Stek musslan och romsäcken i olja i en riktigt het panna. Avslut med en klick smör och citronsaft. Marinera fänkålen och rödlöken i citronjuice, olivolja och salt och peppar. Koka upp musselbuljongen med grädden och smaka av. Lägg upp den marinerade fänkålen och rödlöken i botten på musselskalet tillsammans med musslan och romsäcken. Koka upp musselsåsen och häll i den kalla mjölken. Mixa till ett skum med hjälp av stavmixern. Lägg upp och garnera med dillkvistar och fänkålsdillen.

Dela det här:

  • Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)
  • Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)

Relaterade

Filed Under: inspiration, pilgrimsmusslor, recept

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli. Vi vill inspirera dig till att hitta nya idéer hur du tillagar din fisk. Dessutom vill vi informera dig om fisken och skaldjuren; var de kommer från och hur dess resa ser ut från havet till tallriken.

Social Medier

  • 
  • 
  • 

Nyhetsbrev

Kategorier

  • bergtungafilé
  • blåmusslor
  • blekafilé
  • ceviche
  • fjärsingfilé
  • forellrom
  • gösfilé
  • hälleflundrafilé
  • havsabborre
  • havskatt
  • havskräftor
  • inspiration
  • kallrökt lax
  • koljafilé
  • kummelfilé
  • långarygg
  • laxfilé
  • laxrom
  • makrillfilé
  • marulkfilé
  • Okategoriserade
  • ostron
  • piggvarsfilé
  • pilgrimsmussla
  • pilgrimsmusslor
  • räkor
  • recept
  • regnbågsöring
  • rödingfilé
  • rödspättafilé
  • rödtungafilé
  • salmalax
  • seabassfilé
  • sejrygg
  • slätvarsfilé
  • strömmingsfiléer
  • torskfilé
  • torskrygg
  • uerfilé
  • varmrökt lax
  • vongole musslor

Senaste inläggen

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

Sök

Instagram Feed

Instagram has returned invalid data.

Om oss

Vi är ett familjeföretag med rötter i Göteborgs skärgård. Med vår erfarenhet, kunskap och passion för fisk har det varit ett naturligt steg för oss att starta Vinga Deli.

NYHETSBREV

Sociala medier

  • 
  • 
  • 

Senaste inlägg

  • Torskfilé med stomp och vitvinsås. 
  • Ugnsbakad lax med romsås. 
  • Laxsallad.
  • Ångad torskfilé med ris och ingefäramajonnäs. 
  • Skreitorskrygg med skirat smör, potatis och pepparrot. 

© 2015 Vinga Deli/Vingablick AB