Ångad torskfilé 

Vinga-Deli-angad-torskfile-recept.jpg

1. Portionera fisken i bitar och rimma gärna ca 30 minuter i 10% saltlag (1l vatten, 1 dl salt).

 Ingredienser ingefäramajonnäs: 1 bit ingefära, 3 dl olja, 1 ägg, 1 msk citronsaft, salt och peppar 1 msk kikkoman soja

 2. Hacka ingefäran fint och mixa sedan med äggen. Häll sedan på oljan droppvis och vispa ihop majonnäsen. Smaka av med citronsaft, soja, salt och peppar

Ingredienser 4 personer: 800 g torskfilé, 600 g grönsaker, tex blomkål, broccoli, morötter, 3 dl jasminris, 4 dl vatten, 

3. Koka riset efter instruktionerna på paketet

4. Dela grönsakerna 

5. Ånga fisken och grönsakerna i 5 - 10 minuter, antingen i bambu ångare eller om din ugn har den funktionen

6. Servera med ris och majonnäs

Nästa
Nästa

Räkmacka