Ångad torskfilé
1. Portionera fisken i bitar och rimma gärna ca 30 minuter i 10% saltlag (1l vatten, 1 dl salt).
Ingredienser ingefäramajonnäs: 1 bit ingefära, 3 dl olja, 1 ägg, 1 msk citronsaft, salt och peppar 1 msk kikkoman soja
2. Hacka ingefäran fint och mixa sedan med äggen. Häll sedan på oljan droppvis och vispa ihop majonnäsen. Smaka av med citronsaft, soja, salt och peppar
Ingredienser 4 personer: 800 g torskfilé, 600 g grönsaker, tex blomkål, broccoli, morötter, 3 dl jasminris, 4 dl vatten,
3. Koka riset efter instruktionerna på paketet
4. Dela grönsakerna
5. Ånga fisken och grönsakerna i 5 - 10 minuter, antingen i bambu ångare eller om din ugn har den funktionen
6. Servera med ris och majonnäs