Bakad torsk med vitvinssås

Vinga-Deli-Recept-bakad-torsk.jpg

Ingredienser 4 pers: Torskfilé, 800 g.Fiskbuljong, 4 dl. Grädde, 2 dl. Standardmjölk, 0,5 dl. Charlottenlök, 1 st. Vitlök, 1 klyfta. Vitt vin, 2 dl. Vitvinsvinäger, 1 dl. Citronsaft, 1 msk. 

Matolja, 2 msk. Färskpotatis, 0,5 kg. Haricoverts, 1 ask. Laxrom, 50 g. Dillkvistar. Kokta musslor, 12 st.
 

Portionera torskfilén. Baka i ugnen på 120 grader tills 50 grader i innertemperatur. 

Sautera (stek utan färg) charlottenlöken och vitlöken i oljan. Häll på vinet och vinägern. Koka ner till hälften och häll på grädden. 

Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten, salta och lägg på en klick smör.

Kantskär haricovertsen och koka hastigt i saltat vatten, lägg på en klick smör och häll lite citronsaft över.

Lägg upp torsken tillsammans med potatis, haricoverts och eventuellt lite kokta musslor. Mixa vitvinssåsen med lite mjölk 
tills den blir skummig. Servera med laxrom och dillstjälkar.

Föregående
Föregående

Bouillabaisse