Stekt torskrygg med blåmusslor

vinga-deli-recept-stekt-torskrygg-med-musslor.jpg

Torskrygg 800g: Stek torsken med skinnsidan i olja på medelhög temperatur i 3-4 min, vänd fisken och stek ytterligare i 2-3 min eller tills innertemperaturen är 45°. 

Potatispuré: 500 g kokt potatis, 0.5 dl standardmjölk, 0.5 dl vispgrädde, 15 g smör, riven muskot , salt och peppar.

Mixa potatisen i en hushållsmaskin eller liknande till slät puré.

Tomatvinaigrette med musslor och persilja: 3 stora tomater, 1 vitlök, 20 st blåmusslor, 1 näve bladpersilja, 2 msk vitvins vinäger, 2 msk olja, 1msk citronsaft, salt och peppar.

Mixa tomater och vitlök till slät vätska och häll av den i en fin sil till en lagom kastrull.

Slå i vinägern, oljan och citronsaften och smaka av, reducera på medeltemperatur några minuter.  Precis innan servering höj temperaturen och lägg i musslorna och persiljan, musslorna är klara när de öppnat sig, tar bara någon minut.

Servering: Börja med en klick av purén, lägg på fisken och slå över tomaten och musslorna, garnera med lite persilja.

Föregående
Föregående

Ugnsbakad lax med romsås

Nästa
Nästa

Stekt rödingfilé med räksås