Stekt rödingfilé med räksås
Rödingfilé med skinn 600g: Stek med skinnsidan i olja 2-3 minuter, vänd försiktigt och stek ytterligare 1-2 minuter
Potatis- och blomkålspuré: 150 g potatis, 150 g blomkål, 0.5 dl standardmjölk, 0.5 dl vispgrädde, 15 g smör, 1 msk citronsaft, salt och peppar .
Koka potatisen och blomkålen mjuka och mixa ihop med övriga ingredienser till en slät puré.
Räksås: 500g räkor, 1 schalottenlök, 1 msk tomatpuré, 1dl grädde, 1 msk citronsaft, 4dl vatten, 1 msk smör , 2 tsk mjöl, salt och peppar, 1 krm cayennepeppar.
Skala räkorna och fräs skalen från räkan och löken någon minut. Slå på vatten och låt sjuda i 10 minuter. Sila av och släng skalen. Smält smör och rör i mjölet. Slå på fonden, grädden, tomatpurén, citronsaft och smaka av med kryddorna. Reducera till god konsistens. Precis innan servering lägg i de skalade räkorna och häll såsen över fisken, garnera med dill.