Varmrökt lax med ljummen potatissallad

vinga-deli-varmrokt-lax-recept.jpg

Ingredienser 4 pers: 600g varmrökt laxfilé, 600g färskpotatis, 1 rödlök, 1 knippe rädisor, 1 näve sockerärtor

Koka potatisen allt till lagom bitar och vänd försiktigt ner dressingen. Det går utmärkt att byta ut eller lägga till vilka primörer man vill.

Dressing

Ingredienser: 2 msk dijonsenap, 1,5 dl olivolja eller rapsolja, 1 msk vitvinvinäger, salt och peppar

Vispa ihop senap och vinägern och droppa sedan i olja under vispning, smaka av med salt och peppar

Örtaioli

Ingredienser: 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 3 dl rapsolja, 1 näve örter, salt och peppar

Vispa ägg och senap. Mixa olja och örter och vispa droppvis ner till krämig konsistens. Vill man kan man köpa färdig aioli och hacka ner örter.

Föregående
Föregående

Fiskgratäng

Nästa
Nästa

Ugnsbakad lax med romsås