Fiskgratäng

vinga-deli-recept-fiskgratang.jpg

Ingredienser 4 personer: 600g koljafilé, 1kg potatis, 4 dl fiskbuljong, 0.5 dl vitvin, 3 msk riven ost, 2 msk smör, 2 msk mjöl, 1 dl grädde, 2 äggulor, 2 msk neutral olja, 1 msk citronsaft.

Koka potatisen mjuk och pressa den genom en potatispress, tillsätt äggulorna och oljan under vispning blanda ihop. Krydda med salt och peppar

Smält smör och blanda i mjöl. Tillsätt fiskbuljong, grädde och vitt vin och koka varsamt i 15 minuter, rör om då och då. Krydda med salt, peppar och citronsaft efter smak.

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform och lägg fisken i mitten och spritsa eller lägg moset runt om, häll på såsen, strö osten över och gratinera tills gratängen fått fin färg

Tar ca 25 minuter. Garnera med färska räkor och dill.

Föregående
Föregående

Räkmacka

Nästa
Nästa

Varmrökt lax med ljummen potatissallad