Moules Marinière

Vinga-Deli-Recept-Moules-Marinere.jpg

Ingredienser 4 pers: 1 nät Blåmusslor. 1st Charlottenlök. 1st Vitlöksklyfta. ett par Dillstjälkar. 2dl vitt vin, 2 msk vitvinsvinäger. 1st Rödlök, 0,5dl Matolja. 1 msk Salt. 0,5 tsk Svartpeppar. Dillkvistar. Persiljekvistar.

Skölj och skär bort ”skägget” på musslorna. Sortera bort skadade och de musslor som inte stänger sig när man knackar på dem. Värm upp en rejäl kastrull på spisen. När kastrullen är riktigt varm häll i musslorna och salt och sätt på ett lock. Vänta ca 20 sekunder och häll då på charlottenlök, vitlök, dillstjälkar, vin, olja och vinäger. Lägg på locket igen. Skaka kastrullen så att musslorna vänds runt. När musslorna öppnat sig är de klara att serveras. Garnera med rödlöksringar, dillstjälkar, persilja och krydda med peppar.

Föregående
Föregående

Vinga Delis fiskgryta 

Nästa
Nästa

Laxsallad