Vinga Delis fiskgryta 

Ingredienser 2-3 pers: 500g Grytbitar (tärnad fisk, sej, torsk, lax), 1st fänkål, 1st morötter, 1st palsternackan, 1st lök, 2,5dl grädde, 5st tomater, 1 näve sockerärtor, 2dl fiskfond, 1dl vatten, 1st chili, 1st vitlök, 1 knippe örter, salt, peppar och aioli.
  

Dela chilin och rensa den från kärnor. Dosera efter smak hur stark gryta som önskas. Hacka lök, vitlök och chili. Strimla morötterna, fänkål och palsternackan. Fräs allt tillsammans i olja utan att de tar färg.

Slå på fiskfond, grädde och vatten, låt koka upp.

Dela tomaterna och sockerärtorna.

När grytan kokat upp lägg i fisken, tomaterna och sockerärtorna och sjud i 5 minuter.

Rör försiktigt i grytan någon gång under tiden.

Till sist strö över örterna, smaka av med salt och pepper och servera med en klick aioli.

Föregående
Föregående

Pankofriterad strömming

Nästa
Nästa

Moules Marinière