Pocherad koljafilé med pepparrotsås

vinga-deli-recept-pocherad-koljafile.jpg

Ingredienser 4 personer: 600 g benfri koljafilé, 2 st schalottenlök, 2 st morötter, 150g färskost, 3 cm riven pepparrot, 2 msk dill, 2 msk gräslök, 2 dl fiskfond, salt och peppar.

Portionera koljafilén, vik de bitar som blir för tunna.

Hacka lök och skiva morötterna. Fräs i smör utan att de får färg. Slå på fonden och koka upp. Lägg i fisken och sjud sakta i 5 minuter under lock och lyft därefter upp fisken och håll varm i folie. Vänd ner osten, örterna och  pepparroten, rör till osten smält helt. Krydda med salt och peppar. Låt såsen småputtra lite så den tjocknar lite. Lägg tillbaka fisken och värm försiktigt. Servera med kokt potatis.

Föregående
Föregående

Räkfylld spättafilé

Nästa
Nästa

Pankofriterad strömming