Sotad laxfilé

vinga-deli-recept-sotad-lax.jpg

Ingredienser 4 personer: 600g skinnfri laxfilé, 3msk råsocker, 1 tsk paprika, 1 tsk chilipulver, 1 tsk salt, 2 st avocado, 3 salladslökar, 2 tomater, 250g creme fraiche, 1 kruka basilika, 1 citron, salt och peppar.

Blanda socker, paprikapulver, chilipulver och salt. Gnid in fisken och sota i het torr panna 1 minut per sida, lägg sedan fisken i en form och ställ in i ugn, 125 °c i cirka 10 minuter tills den har 42°c kärntemperatur. Dela citronen och stek tills den fått fin färg

 Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Hacka tomater, lök och avocado. Strimmla basilikan grovt. Blanda alla ingredienser med crème fraîchen, smaka av med salt och peppar.

Föregående
Föregående

Spagetti med lax och musslor

Nästa
Nästa

Räkfylld spättafilé