Spagetti med lax och musslor

vinga-deli-recept-lax-pasta.jpg

Ingredienser 4 personer: 600g skinnfri laxfilé, 400g spagetti, 12 blåmusslor, 1 schalottenlök, ½ chilli, ½ dl vitvin, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk citron zest, 3 msk olivolja,  1msk citronsaft, 1 knippe koriander

Koka pastan efter anvisningarna på paketet.

Fräs chilli, vitlök, citron zest och schalottenlök i en kastrull i lite olja. Lägg i de rengjorda musslorna och skaka runt. Fräs i en minut och slå sedan på det vita vinet och lite citronsaft. När musslorna öppnat sig ställ av kastrullen från plattan.

Skär laxen i kuber och stek en panna med en god olivolja i några minuter. Vänd i musslorna och såsen från dem i pannan. Häll av pastan och blanda försiktig runt allt i pannan. Strö över koriandern.

Föregående
Föregående

Stekt rödingfilé med räksås 

Nästa
Nästa

Sotad laxfilé